Acupunctuur Shiatsu Veldhoven

Shiatsu

Shiatsu werkt op de subtiele anatomie van het lichaam, waarin energie stroomt. Deze energie stroomt door kanalen die meridianen worden genoemd. De meridianen zorgen ervoor dat alle delen van ons lichaam worden voorzien van energie. Alle meridianen vormen samen een kringloop van energie. De meridianen verbinden organen, spieren, hoofd en lichaamsdelen met elkaar. Als er een verstoring in deze kringloop ontstaat, kunnen er klachten ontstaan. Deze klachten kunnen lichamelijke of geestelijke pijnen zijn.

Het is mogelijk om de energie stroom in het lichaam te beïnvloeden door er druk op uit te oefenen. Strekkingen zorgen ervoor dat meridianen ruimte krijgen waardoor energie kan stromen. Als de energie ongehinderd door de meridianen stroomt zijn we in balans en voelen we ons fit en gezond.

De shiatsu massage is erop gericht om de energie van het lichaam zoveel mogelijk in balans te krijgen. Het hele lichaam wordt gemasseerd met een focus op de klacht. Hierdoor krijgt men een diep ontspannen gevoel, gedachten komen tot rust en de ademhaling wordt dieper.

Omdat Shiatsu een drukpunt massage is, wordt de massage over de kleding heen gegeven. Het is daarom belangrijk dat u makkelijk zittende, bij voorkeur katoenen kleding draagt.

Voordat er kan worden behandeld is het noodzakelijk om een diagnose te stellen. Acupunctuur en shiatsu maken gebruik van een oosters referentie kader (TCG= traditionele Chinese geneeswijze). Hierdoor komt er een andere kijk op uw klacht. Ongemakken, pijn en emotionele stemmingen worden door de TCG aan elkaar gelinkt.

Tijdens de intake verteld u wat voor ongemakken u ervaart. Daarna bekijk ik uw tong en voel ik uw pols. Tong en pols zijn specifieke diagnose middelen van de TCG. Er wordt een behandelplan opgesteld voor de shiatsu therapie.

Acupunctuur Shiatsu Veldhoven

 • Algemeen

  Slaapproblemen, bezorgdheid, vermoeidheid, uitputting, verminderde weerstand, gebrek aan energie, acute aandoeningen (bv. sportblessures).

 • Allergieën

  Hooikoorts, astma, bronchitis, allergische verkoudheid, allergie voor stof, pollen, huisdieren, voedsel.

 • Bloed

  Hoge of lage bloeddruk, doorbloedingproblemen, kouwelijkheid, bloedarmoede.

 • Hoofd

  Hoofdpijn, “zwaar”hoofd, duizeligheid, aangezichtspijn, migraine, voorhoofdsholte- en/of bijholteontsteking.

 • Huid

  Droge huid, jeuk, eczeem, psoriasis, gordelroos, acne, koortsblaasjes, transpireren, steenpuisten, zweren.

 • Keel

  Droge keel, keelpijn, brok in de keel, heesheid, spraakproblemen, schildklieraandoening.

 • Mentaal

  Slaapstoornissen, slapeloosheid, veel, hyperventilatie, epilepsie, dwangneurose, depressiviteit, stress, burn-out, paniekaanvallen, schrikachtigheid, vergeetachtigheid, emotionele problemen, lusteloosheid, energiegebrek, anorexia nervosa, flauwvallen, trauma’s.

 • Mond

  Droge mond, overmatig speeksel, bittere smaak, slechte adem, aften, kiespijn, tandvleesproblemen, koortsuitslag.

Acupunctuur is geschikt voor zowel lichamelijke ongemakken en pijn als emotionele problemen. Een acupunctuur consult bestaat uit het prikken van acupunctuur naalden op de voor u uitgekozen acupunctuur punten. Acupunctuur punten zijn plaatsen op het lichaam waar de lichaamsenergie samenkomt. Door in enkele van deze acupunctuur punten naalden te plaatsen krijgt het lichaam een signaal om de lichaamsenergie anders te laten stromen. Hierdoor wordt het lichaam aangezet tot herstel.

Shiatsu is een drukpuntmassage op de energie banen (meridianen) van het lichaam. De massage bestaat uit het masseren en strekken van de meridianen. Hierdoor stimuleert shiatsu het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het is een vorm van massage waarmee fysieke en emotionele klachten kunnen worden behandeld. Shiatsu is effectief bij onder meer:

 • Menstruatieklachten, PMS
 • Stemmingswisselingen, angstgevoelens
 • Overgangsklachten
 • Spijsverteringsklachten, maagklachten
 • Stress, burnout
 • Slaapproblemen, vermoeidheid
 • Pijn in nek, rug, schouders, heupen, knieën, polsen, handen en voeten
 • Benauwdheid, ademhalingsklachten
 • Hoofdpijn, migraine

Acupunctuur & shiatsu Veldhoven

is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong. Dit is voor de cliënt een kwaliteitsgarantie en biedt de mogelijkheid om het consult (gedeeltelijk) vergoed te krijgen via de aanvullende ziektekostenverzekering. Voor een consult heeft u geen verwijzing nodig.

Marlies van Rijssel