Acupunctuur Shiatsu Veldhoven

Acupunctuur

Acupunctuur is geschikt voor zowel lichamelijke ongemakken en pijn als emotionele problemen. Een acupunctuur consult bestaat uit het prikken van acupunctuur naalden op de voor u uitgekozen acupunctuur punten. Acupunctuur punten zijn plaatsen op het lichaam waar de lichaamsenergie samenkomt. Door in enkele van deze acupunctuur punten naalden te plaatsen krijgt het lichaam een signaal om de lichaamsenergie anders te laten stromen. Hierdoor wordt het lichaam aangezet tot herstel.

Acupunctuur naalden zijn dunne naalden die vrijwel pijnloos in het lichaam worden geprikt. Acupunctuur is het prikken van dunne naalden in de energiebanen (meridianen) van het lichaam. Op de meridianen liggen de acupunctuur punten. Acupunctuur punten zijn speciale plaatsen in de meridiaan. Ieder punt vertegenwoordigt een specifieke taak in het lichaam.

Voordat er kan worden behandeld is het noodzakelijk om een diagnose te stellen. Acupunctuur en shiatsu maken gebruik van een oosters referentie kader (TCG= traditionele Chinese geneeswijze). Hierdoor komt er een andere kijk op uw klacht. Ongemakken, pijn en emotionele stemmingen worden door de TCG aan elkaar gelinkt.

Tijdens het intake gesprek verteld u wat voor ongemakken u ervaart. Daarna bekijk ik uw tong en voel ik uw pols. Tong en pols zijn specifieke diagnose middelen van de TCG. Uit dit alles komt een patroon naar voren waardoor er een diagnose kan worden gesteld. Uit de diagnose volgt een behandel plan en er worden acupunctuur punten geselecteerd en geprikt.

U krijgt van mij informatie over leefwijze en voeding welke u kan helpen sneller te herstellen.